03 564 27 50

  info@3d-prototip.si

Predstavitev podjetja

Regionalni tehnološki center Zasavje (RTCZ d.o.o.) je visokotehnološko podjetje, ki deluje od leta 2001 na dveh programskih področjih:

  • Center za hitro izdelavo prototipov in orodij
  • Kemija in varovanje okolja

V podjetju je zaposlenih 10 visoko izobraženih strokovnjakov s področji, ki so pomembna za nudenje najboljše podpore našim strankam.

Center za hitro izdelavo prototipov in orodij je eno izmed najstarejših centrov v Sloveniji, ki se ukvarja s 3D tiskanjem prototipov in izdelkov. V podjetju imamo na razpolago tri profesionalne stroje za 3D tiskanje izdelkov iz poliamidnih in kovinskih prahov. Dolgoletne izkušnje nam omogočajo, da se pri vsakem poslu popolno osredotočimo na stranko in poskrbimo za vse njegove želje in potrebe.

V centru vam nudimo: hitro izdelavo prototipov, plastičnih izdelkov, funkcionalnih modelov, predstavitvene arhitekturne makete, modele za preverjanje ustreznosti posameznih sestavov in ergonomske študije.
Naši poslovni partnerji so vsa podjetja, ki imajo lastne razvojne oddelke različnih branž kot so: avtomobilska industrija, elektrotehnika, mali gospodinjski aparati, medicina, arhitektura in oblikovanje.

Kemijsko tehnološki laboratorij je laboratorij s tradicijo, ki sega v leto 1940 in je eden od najstarejših delujočih laboratorijev pri nas. Smo akreditiran preizkuševalni laboratorij po SIST EN ISO/IEC 17025:2005. Smo pooblaščen izvajalec za:

  • monitoring odpadnih vod,
  • monitoring pri vnosu nevarnih snovi in rastlinskih hranil v tla
  • izdelavo ocene odpadkov.

V laboratoriju opravljamo kemijske analize odpadnih vod, alternativnih goriv, elektrofiltrskega pepela, analize tal, ocene odpadkov, sortirne analize odpadkov in svetovanja s področja okoljskega inženiringa.

Cilji laboratorija so usmerjeni k našim strankam in temeljijo na individualni obravnavi vsakega poslovnega partnerja z nudenjem kakovostnih in inovativnih storitev.